Bilen står parkeret bag Norisols spændende og smukke facader

Norisol A/S har travlt med at gøre P-huse rundt om i Danmark til arkitektoniske perler

Flere og flere bygger P-huse, som alternativ til de dyre, underjordiske parkeringskældre. Det giver faktisk mulighed for at gøre bybilledet endnu mere spændende med facader lavet af materialer som alu. strækmetal, perforeret stål, strækmetal af cortén stål og ofte kombineret med grønne elementer som klatreplanter. Parkeringshusene fremstår elegante og transparente og er således både funktionelle og æstetiske.

”Vi har de seneste år oplevet en øget efterspørgsel på vores særlige ekspertise indenfor tyndpladefacader til P-huse. Der er stor ros til vores ”Construction” afdeling, som arbejder med lukningsopgaver og tyndpladekonstruktioner med særligt fokus på innovative løsninger. De har fået godt fat i markedet for P-huse og jeg har store forventninger til vækst i denne afdeling.

Successen skyldes ganske enkelt, at vi koncentrerer os om at udvikle optimale løsninger for vores kunder. Vi tager udgangspunkt i en tæt dialog med vores kunder, vores kompetente medarbejdere og vores forretningsforbindelser så tidligt i processen som muligt. Vi opbygger langvarige partnerskaber med kunder ved at levere netop den ydelse, som skaber størst værdi for kunden og tilfører projekter væsentlig værdi ved tidlig involvering.  Jeg kører forbi det nye P-hus på Herlev Hospital hver dag og jeg fryder mig over, at se at bilerne er gemt væk bag så smukke facader. ”Udtaler Lars G. Poulsen, Landedirektør Danmark.

 

P-Hus Herlev Hospital  

Når det nye parkeringshus slår dørene op, bliver der plads til 524 biler på 11 forskudte dæk fordelt på fem etager mod nord og seks etager mod syd. Parkeringshuset har således en god funktionalitet, men er også et hus som arkitektonisk fremtræder spændende.

Facaden har Norisol A/S udført i alu. strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze-nuance og som harmonerer med facaderne på hospitalets øvrige nybyggeri. Ved at vinkle og forskyde strækmetalpladerne gives der en levende facade, der opleves forskelligt fra forskellige vinkler.

Det nye parkeringshus er placeret syd for hospitalets nye Akuthus og bliver omgivet af grønne områder. For at skabe en blød og levende overgang fra det grønne landskab som omgiver parkeringshuset, bliver det grønne element også en integreret del af parkeringshuset. Stedsegrønne klatreplaner der vokser op ad facaden skal danne en grøn base.

P-huset forventes at åbne den 1.3.2018.

Arkitekt:                                      Mangor & Nagel A/S                                           

Totalentreprenør:                     NCC Danmark A/S

Facadeentreprenør:                 Norisol A/S

 

P – Hus Ørestaden Ejler Bille

For at skabe gode parkeringsfaciliteter til områdets mange nye beboere har By & Havn anlagt P-huset Ejler Bille med plads til ca. 600 biler fordelt i 8 plan og med en samlet højde på 21 meter.

P-huset er opført af den tyske entreprenør Max Bögl, som er en relativt ny spiller på det danske marked, men har med over 6.000 ansatte omfattende erfaring med konstruktion af bl.a. parkeringshuse og motorvejsbroer i Tyskland.

Facaden på P-hus Ejler Bille er tegnet af JAJA Architects, som også står bag P-hus Lüders i Nordhavn, hvor vi også har stået for facaderne. Materialerne er cortén stål og teglsten i vekslende skala og mønstre. Der indgår i projektet begrønning af p-huset, som med tiden vil blive delvist beklædt af grønne slyngplanter.

P-huset åbnede ultimo december 2017.

 

Arkitekt:                                      JAJA Architects

Totalentreprenør:                     Max Bögl

Facadeentreprenør:                 Norisol A/S

 

P-Hus Sønderborg

Sønderborg Kommune har igangsat opførelsen af byggeprojektet ”P-Hus, Nørre Havnegade”. Byggeriet er nybyggeri og P-huset opføres som et led i realiseringen af Frank Gehrys masterplan for området.

Det samlede parkeringshus udgør i alt 12252m2, fordelt på 6 etager med forskudte niveauer. P-huset indeholder i alt 465 parkeringspladser (hvoraf de 78 pladser er på øverste level og tages ikke i brug fra start, men huset er forberedt hertil).

Projektets overordnede arkitektoniske mål er at giveparkeringshuset et både landskabeligt og urbant udtryk, som åbner op for en alsidig anvendelse af huset og sikrer at både brugere af byen og beboerne i det kommende kollegiebyggeri naturligt vil benytte sig af p-husets faciliteter.

P-husets facader er udført i strækmetal af cortén stål med kasser, der skyder ud og nedbryder facaden. På facaden og i kasserne vokser slyngplanter af forskellige karakter og giver facaden et varieret udtryk. Med slyngplanterne opstår et attraktivt rum, der tiltrækker mindre fugle, insekter og sommerfugle. Lyde og dufte vil opleves både i parkeringshuset og det omkringliggende byrum, der vil give brugeren en praj om bynatur. Tilsammen skaber planterne således en levende væg, der tilfører lys og farver til byrummet og kollegiebyggeriet.

P-huset åbnede den 30. oktober 2017.

Arkitekt:                                      Møller og Grønborg

Hovedentreprenør:                  CG Jensen

Facadeentreprenør:                 Norisol A/S