Børsen i dag bringer hele tre artikler om deres besøg hos Norisol i Skovlunde i torsdags.

Vi havde inviteret toppolitikeren Morten Østergaard og Børsen på besøg for en uformel snak om Norisols arbejde med Integration af Flygtninge. Vores praktikant Mohammad Al-Saadi stillede også op til både interview og foto. Det er der kommet god omtale af i dagens udgave af Børsen:

“Mohammad er glad for jobbet, men påpeger samtidig netop det, der gør det svært for mange virksomheder at ansætte flygtninge i længere tid.

>Alle mine kolleger her er meget gode. Vi respekterer hinanden. Min chef lærer mig langsomt op, fordi jeg er flygtning. Mit sprog er ikke så stærkt. Jeg snakker kun 60% dansk.< Siger Mohammad.

“Norisol-bossen var med til integrationstopmøde, som statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt i september på Marienborg. Siden har Carsten Hoeck brygget på en model for, hvordan han mener, flygtninge som Mohammad Al-Saadi kan få en fremtid i virksomhederne, der varer mere end 13 uger.

Han foreslår at lave en ordning under navnet “Flygtningelærling”, som skal være en pendant til den almindelige lærlingeordning, der kører over fire år.

>En lærling starter også på 70 kr. og slutter på 100 kr. efter fire år. Den ordning har vi arbejdet med i mange, mange år, og der snakker vi ikke om lønpres. Det er accepteret, at det tager fire år at lære en dansker op, og så kan han få mindstelønnen bagefter,< siger Carsten Hoeck, der dermed har fundet endnu et navn til det, som i årevis har været døbt indslusningsløn eller startløn.”