En investorgruppe har købt Norisol A/S. Investorerne har branchekendskab og betydelig erfaring med forretningsudvikling.  

 

Norisol A/S har fået nye ejere. Det er en investeringsgruppe bestående af bl.a. Per Christensen (tidligere partner i Axcel), Birgit W. Nørgaard, Jan Lythcke-Jørgensen og Knut Akselvoll, som har overtaget ejerskabet af den nordiske isoleringskoncern. Per Christensen bliver igennem sit familieejede investeringsselskab MS2 Invest hovedaktionær i Norisol.

 

Norisol frasolgte tidligere på året sit datterselskab Norisol Norge AS og har nu primært aktiviteter i Danmark og Sverige. Efter frasalget af Norge har Norisol ca. 700 medarbejdere i Danmark og Sverige og en omsætning på ca. 600 mio. DKK. Norisols største disciplin er teknisk isolering, men virksomheden arbejder herudover inden for stillads, facadeentrepriser og interiørløsninger til skibe, hvor der ligeledes realiseres en betydelig omsætning.

 

– Efter en vellykket turnaround er Norisol nu klar til nye ejere.  Over en fireårig periode har vi forbedret resultat før renter og afskrivninger (EBITDA) fra minus 15 mio. DKK i 2013 til plus 40 mio. DKK i 2017. De resultater vi har opnået gennem de seneste år kan den nye ejerkreds nu bygge videre på. Vi står utroligt stærkt med en klar strategi, fokus på lønsomhed og en meget kvalificeret arbejdsstyrke. Jeg er glad og ser meget lyst på Norisols fremtid, siger Carsten Hoeck, adm. direktør i Norisol A/S.

 

Ifølge de nye ejere skal ejerskiftet bidrage til at den positive udvikling fortsætter:

 

– Vi er glade for at kunne investere i en veldrevet forretning med et succesfuldt og erfarent hold af ledere og medarbejdere. Norisol er markedsledende inden for flere af sine discipliner som teknisk isolering og har samtidig et betydeligt potentiale for vækst i de andre discipliner. Vi oplever samtidig, at kunderne generelt er meget tilfredse med Norisol’s arbejde – så der er bestemt mange gode elementer, som vi kan bygge videre på. At virksomheden samtidig arbejder med noget så samfundsgavnligt som at bidrage til reduktion af klodens energiforbrug gør det ekstra motiverende” siger Per Christensen.

 

Dansk Erhvervsinvestering, Fonden LDE1 K/S (LD) og Mogens de Linde købte Norisol A/S i 2003 og har gennem noget tid været åbne for et salg af Norisol A/S.

 

– Vi har i nogen tid haft en konstruktiv dialog med MS2 Invest, som har indikeret at de ser sig som langsigtede ejere af Norisol. Vi er derfor overbeviste om at vi har en fundet en god ejer, som sammen med ledelsen og alle medarbejderne kan udvikle selskabet yderligere i de kommende år, siger den afgående bestyrelsesformand for Norisol A/S, Peter Lindegaard.

 

Det nye ejerskab får ingen praktiske konsekvenser for kunder eller medarbejdere.

 

KORT CV PÅ INVESTORERNE, SOM INDTRÆDER I BESTYRELSEN

 

Per Christensen og MS2 Invest

Privat investor via det familieejede selskab MS2 Invest. Per Christensen har en baggrund fra McKinsey & Co, A.P. Møller Gruppen og senest som partner i Axcel, hvor han i 15 år arbejdede med opkøb og udvikling af industri- og servicevirksomheder.  MS2 Invest er i dag hovedaktionær i dyrefodervirksomheden Nordic Pet Care Group, lampevirksomheden Novalume, køkkenvirksomheden DESIGNA og nu isoleringsvirksomheden Norisol A/S.

 

Birgit W. Nørgaard

Professionelt bestyrelsesmedlem i en række virksomheder, bl.a. inden for ingeniør-relaterede og projektorienterede virksomheder, som NCC AB, NNE A/S og WSP Group Inc. Birgit har en baggrund fra McKinsey & Co, Danisco og CEO hos Carl Bro. Birgit indtræder i bestyrelsen som formand for Norisol A/S.

 

Jan Lythcke-Jørgensen

Medstifter af, og senior partner i, konsulentfirmaet Implement Consulting Group (+700 konsulenter i Nord Europa). Samtidig privat investor og bestyrelsesmedlem. Publiceret bog og artikler i ledende tidsskrifter om bl.a. Supply Chain Management, Net Working Capital, Operational Efficiency og Performance Management.

 

Knut Akselvoll

Investor og professionelt bestyrelsesmedlem. Knut har en baggrund som partner i McKinsey & Co, partner i BCG og senest som COO/Koncerndirektør i Rambøll.

 

 

Yderligere information fås ved henvendelse til:

 

Adm. Direktør Carsten Hoeck

Tlf.  +45 51 18 01 70

 

MS2 Invest, Per Christensen

Tlf. +45 26 32 64 15

 

Communications Manager, Dorthe Absalon

Tlf. +45 41 78 41 46, e-mail: doab@norisol.com,