Luksusfacader fra Norisol til luksusbiler fra Ferrari og Maserati

Nu har luksusbiler fra Ferrari og Maserati fået deres eget luksushus i Danmark i form af Formula Automobiles nye domicil i Lyngby. Bilhuset er tegnet af Årstiderne Arkitekter og opført at CG Jensen. Norisol har stået for facadeentreprisen med specialfremstillede sorte stålkasetter og glas, som giver huset det helt unikke udtryk af luksus og kvalitet. De mere end 2500 facadekassetter er fremstillet af Sommer Metal og Alu/glas er fremstillet af Aluflam.

Beliggenheden gør, at de eksklusive biler får maksimal eksponering mod omgivelserne. Det eksklusive bilhus ligger lige ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer DTU i Kgs. Lyngby.

Arkitekturen er særpræget, minimalistisk og smuk og harmonerer flot med de biler, som holder bag glasfacaderne. Årstidernes Arkitekter har fulgt den italienske bilkoncerns designmanual, som har betydet at valg af facadebeklædning, udformning af interne trapper og meget andet har været fastlagt på forhånd.

Den store sorte moderne bygning med røde biler i ”glasmontre” er et helt særligt blikfang, når man kommer kørende forbi på motorvejen. Der er arbejdet meget med lyset fra de store vinduespartier, og fra en indskudt kontoretage er der kig direkte ned til værkstederne. Både udstillede og parkerede biler er synlige fra flere sider via facadernes store glaspartier. De markante terrænforskelle på grunden udnyttes visuelt, så bilhuset set fra motorvejen skyder sig ud af terrænet og fremad. Bygningens stramme form står i kontrast til det omkringliggende landskab, der fremstår som lidt vild natur. Alle biler er udstillet indendørs, så bygningen står i sin rene form på grunden. Der er i arkitekturen arbejdet indgående med detalje og dagslys, og i projektet er indarbejdet en lang række bæredygtige tiltag.

Den markante bygning på 5000 m2 rummer parkering, værksted, showroom, lækker grøn tagetage samt en kontorafdeling.