Den 1. marts stod 11 glade mænd med en ansættelseskontrakt i hånden efter alle at have gået ledige gennem flere år.

Det er resultatet af et samarbejdet med kommuner og EUC Nordvestsjælland, hvor der tilbydes ledige en uddannelse, så de kan dække et akut behov for arbejdskraft i virksomheder.

Vi stod i Norisol akut og manglede personer med et kursus i systemstillads til at udføre en større opgave i Kalundborg. Sammen med EUC Nordvestsjælland blev der indgået en aftale med jobcentrene i Sorø, Slagelse, Kalundborg og Odsherred om at finde arbejdskraften dér.

Den 8. januar blev der afholdt informationsmøde i Kalundborg hvor der blev fortalt om uddannelsen og arbejdet i Norisol. Vi tilbød alle der var interesserede til en personlig samtale og for dem, hvor samtalen faldt positivt ud, tilmeldte vi uddannelse indenfor stilladsmontage.

Den 20. februar 2018 havde 11 friske fyre bestået uddannelsen og alle har nu fået arbejde hos Norisol pr. 1. marts 2018. På den sidste dag på kurset kom vi forbi med ansættelseskontrakterne og de blev alle underskrevet med det samme. Som det kan ses var vi alle meget glade den dag!

Vores branche leder med lys og lygte efter dygtige faglærte. I de her år er der flere faglærte, der forlader arbejdsmarkedet end nyuddannede, der kommer ind på arbejdsmarkedet. Der er en stigende kamp om de dygtige faglærte, og vi må – som mange andre danske virksomheder – sige nej til ordrer, hvis ikke vi kan skaffe de faglærte, vi har brug for.

Men den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik viser fortsat en ledighed på ca. 110.000 personer. Og det er ubegribeligt, når man kommer fra en branche som bogstaveligt talt skriger efter flere hænder.

Derfor er det også endnu mere glædeligt, når det lykkes at få ledige i arbejde.

Vi skal simpelthen have flere hænder og hoveder ud på arbejdsmarkedet, så opsvinget kan fortsætte.