P-Hus Herlev Hospital

//P-Hus Herlev Hospital
P-Hus Herlev Hospital2018-12-01T20:52:04+00:00

Projekbeskrivelse

BESKRIVELSE

I det nye parkeringshus ved Herlev Hospital er der plads til 524 biler på 11 forskudte dæk fordelt på fem etager mod nord og seks etager mod syd. Parkeringshuset har således en god funktionalitet, men er også et hus som arkitektonisk fremtræder spændende.

Facaden har Norisol A/S udført i alu. strækmetal, som er anodiseret i en mørk bronze-nuance og som harmonerer med facaderne på hospitalets øvrige nybyggeri. Ved at vinkle og forskyde strækmetalpladerne gives der en levende facade, der opleves forskelligt fra forskellige vinkler.

Det nye parkeringshus er placeret syd for hospitalets nye Akuthus og bliver omgivet af grønne områder. For at skabe en blød og levende overgang fra det grønne landskab som omgiver parkeringshuset, bliver det grønne element også en integreret del af parkeringshuset. Stedsegrønne klatreplaner der vokser op ad facaden skal danne en grøn base.

PROJEKT FAKTA

Entreprenør
NCC Danmark A/S

Bygherre
Region Hovedstaden

Arkitekt
Mangor & Nagel A/S

Entreprise sum

Udført
2018