Fredag d. 26. juni 2015 fik to af Norisols tekniske isolatørlærlinge deres svendebrev efter en veloverstået svendeprøve på AMU Syd.

Dygtige lærlinge kan øge interessen for isolatørfaget
Både Vagner K. Jensen og Martin Udengaard, regionschefer i hhv. Region Nord og Region Syd er glade og stolte over deres lærlinges præstationer og håber selvfølgelig, at de begge vil fortsætte i Norisol efter endt uddannelse. Samtidigt er de glade for, at Norisol har været med til at uddanne to dygtige isolatører til en branche, som netop har og fortsat får hårdt brug for mange nye og dygtige folk.

De er derfor overbeviste om, at både René V. Jensen og Daniel A. Lowe er gode og vigtige ambassadører for isolatøruddannelsen og derved kan være med til at øge interessen for faget og branchen. En branche, hvor det er let at finde praktikplads, og hvor jobmulighederne efter endt uddannelse er rigtig gode. Den begyndende aktivitet og vækst i byggeriet har øget efterspøgslen på isolatørfaglige kompetencer.

Bestod med ros og vandt “den gyldne saks”
Begge vores lærlinge bestod deres svendeprøve med karakteren “antaget med ros”. Få point skilte deres flotte præstationer, René V. Jensen fra Norisol, Region Nord scorede dog højest. Han fik efter en flot svendeprøve tildelt isolatørbranchens “gyldne saks”. Den gyldne saks er ISOVERs isolatørpris til særligt fagligt dygtige lærlinge inden for den tekniske isolatøruddannelse.

Det er en traditionsrig pris, som er blevet tildelt talenter helt tilbage til begyndelsen af 1990’erne. To gange årligt uddeles prisen, og prismodtagerne er lærlinge med de bedste resultater i det afsluttende svendebrev. Desværre kan prisen kun tildeles én lærling ved hver skole, og derfor var der på forhånd lagt op til hård konkurrence mellem vores to dygtige elever.​