Efter et opslag på FB og et interview på P1 er det endelig lykkes Thomas at komme i arbejde.

 

Torsdag morgen sidder vores direktør i bilen på vej til kontoret og lytter til P1. De har et indslag om Thomas på 37 år. Thomas har en fortid som konstabel i forsvaret, men har gået ledig i 3 år og må nu på kontanthjælp. Han fortæller, at han har prøvet ALT for at få et job. Han har besøgt adskillige børnehaver, og skrevet på sin FB væg, at han er interesseret i alle typer jobs. Men nu må han konstatere at der IKKE findes et job til ham.

 

Vores direktør, Carsten Hoeck, undrer sig mens han lytter til Thomas’ historie. Det hænger simpelthen ikke sammen, at vores system tillader, at en mand i sin bedste alder kan gå ledig i 3 år uden at få ham i arbejde, når der samtidig er mange ledige jobs indenfor bl.a. byggesektoren, servicebranchen og landbruget.

Derfor ringer Carsten til P1 og beder om at komme i kontakt med Thomas for at tilbyde ham et job.

 

Allerede næste dag kommer han til jobsamtale og han er startet i dag i en fast stilling!

 

Vi er naturligvis glade for at kunne fortælle denne gode historie. Men som en virksomhed, der opererer i en branche med mangel på arbejdskraft, giver det anledning til en række spørgsmål:

 

1) Hvorfor er det nødvendigt for virksomheder at hente arbejdskraft fra udlandet, når der er danske ledige som kan?

 

2) Har systemet en tendens til at fastholde folk i forsørgelse indtil dagpengene ophører?

 

3) Har de ledige motivation nok til at søge alle typer af jobs, og ikke kun drømmejobbet?

 

4) Hvad er grunden til at et radioprogram (som i vores tilfælde) skal være jobformidler?

 

Konklusionen på Dagpengekommissionens udspil, er at ”Færre mister dagpengeret” og udtrykket ”falder ud af dagpengesystemet” blev brugt igen og igen. Det opfatter vi i sig selv som problematisk, fordi det signalerer et behov for en fastholdelse i systemet. Og det er ikke erhvervslivets behov. Vi har behov for at få flere hænder på arbejdsmarkedet, så vi ikke er nødt til at hente dem i Polen f.eks.

 

Norisol har og vil fremover have mangel på kvalificeret arbejdskraft og derfor ønsker vi et dagpengesystem, som i højere grad motiverer de ledige til at søge de jobs vi har i branchen.