Norisol er blandt de virksomheder i Danmark, som indgår i partnerskabet ”Sammen om Integration” og som en del af dette partnerskab, har vi besluttet, at vi skal tilbyde så mange af vores praktikanter som muligt et IGU-forløb.

Den første praktikant vi har indgået en IGU-aftale med i dag er i vores afdeling i Skælskør. Det er Mohammad Al-Saadi, som er 20 år og fra Syrien. Han kom til Slagelse kommune i oktober 2013 og har gået 12 år i skole i Syrien. Mohammad har været praktikant hos os i ca. 6 måneder og har derfor fået et godt indblik i de arbejdsområder han nu skal lære mere om.

Slagelse kommune har fået et stort antal flygtninge i løbet af 2015, som har brug for at få en hurtig tilknytning til arbejdsmarkedet for at kunne lære det danske sprog og samfund at kende. Derfor har vi haft et tæt samarbejde med jobcenteret i Slagelse, så vi kan tilbyde virksomhedspraktik for et antal flygtninge.

”På grund af den demografiske udvikling og manglende søgning til erhvervsuddannelserne, vil der indenfor kort tid være mangel på medarbejdere i Norisol A/S. Og derfor ser vi positivt på muligheden for at tiltrække og udvikle flygtninge som kvalificeret arbejdskraft. Samtidig er det min overbevisning, at den bedste integration får man ved at få flygtninge i arbejde hurtigst muligt, så de bliver en ligeværdig del af arbejdsfællesskabet og får en oplevelse af, at de skaber værdi og tjener deres egen løn. Jeg er derfor meget glad for at vi nu kan sige velkommen til den første IGU-elev i Norisol og at vi også er med til at gå foran, så forhåbentlig flere virksomheder vil gøre det samme”, udtaler CEO Carsten Hoeck.

By |2018-12-15T15:31:14+00:00september 2nd, 2016|Nyheder, Pressemeddelelser|0 Kommentarer