Varme - Norisol.dk
Isolering - Norisol

Varmeisolering er godt for økonomien og klimaet

En effektiv varmeisolering giver hurtige resultater på økonomisiden og tæller også på miljøregnskabet. Når man producerer varme, hvad enten det sker som den primære produktion, eller varme opstår som en naturlig følge af en anden produktion, skal denne varme næsten altid ledes væk fra varmekilden. Oftest skal varmen anvendes et helt andet sted end der, hvor den produceres. Derfor skal den transporteres i rørsystemer eller kanaler med et så lille varmetab som muligt.

Norisol ved, hvordan man isolerer effektivt. Det er ikke altid nok blot at isolere, det skal også gøres på den rigtige måde og med de rigtige materialer. Og så kan der naturligvis være lovkrav, der skal tages hensyn til. Derfor betragter vi i Norisol altid en ny opgave, som noget særligt, hvor vi objektivt vurderer, hvilke isoleringskrav, der skal opfyldes, inden vi anbefaler vores kunde hvilke metoder og hvilke materialer, der bør anvendes, så effekten af isoleringen bliver så optimal som muligt. Til varmeisolering anvendes typisk forskellige former for mineraluld eller keramisk fibermateriale.

Varmeisolering kan også være, at varmekilden skal indkapsles, så varmen ikke virker generende for omgivelserne, f.eks. på arbejdspladser. Her er det ligeledes vigtigt, at det isolerede optræder med en hensigtsmæssig overflade. Det kan være, overfladen skal opfylde krav vedrørende hygiejne eller der kan være vejrmæssige forhold, der skal tages hensyn til. Og samtidig må overfladen naturligvis gerne være dekorativ og pæn at se på.

I Norisol benytter vi flere forskellige former for beklædning. Mest anvendt er pladebeklædning, som præfremstilles på vores værksteder og efterfølgende monteres på stedet af vores dygtige isolatører. Materialet kan være aluminium, rustfrit stål eller galvaniseret plade, evt. med en profilering eller farve. Men også PVC-beklædning, alu-kraft, pap og lærred, specialmaling samt specialfremstillede isoleringspuder anvendes, alt efter formål og kundens ønsker.